Përmbledhje e kapacitoreve qeramike 3

Për shkak të bollëkut të lëndëve të para, struktura është e thjeshtë, e lirë dhe një gamë e gjerë e kapaciteteve elektrike (përgjithësisht disa PF deri në qindra μF), humbja është më e vogël, koeficienti i temperaturës së kapacitetit sipas kërkesave në një gamë të gjerë e rregullimit.

La capacito qeramikers kondensatorë të formave të ndryshme të çipave në fuqi të madhe capacito qeramikeMadhësitë e r ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme nga paketa 0402 (rreth 1 × 0.5mm). Mund të ndahet në Ⅰ, Ⅱ lloj gjysmëpërçues qeramike kondensator vetitë dielektrike materiale; sipas madhësisë së fuqisë reaktive mund të ndahet në kapacitoreve të ulët pushtet, pushtet të lartë qeramike; tensionit operativ mund të ndahet në kapacitoreve qeramike të tensionit të ulët dhe të lartë; formë sipas strukturës mund të ndahet në formë wafer-formë tub, daulle, shishe-formë, cilindrike, pjatë-formë, të laminuara, monolitike, masiv, shtyllë, lloji mandrinë.

hv kondensator qeramike