Kapacitorë ndarës

decoupling kondensator quhet edhe çkyçja. Qarku gjithmonë përmbante shofer dhe ngarkesë. Nëse kapaciteti i ngarkesës është i madh, qarku i drejtimit duhet të ngarkojë dhe shkarkojë kondensatorin për të arritur kalimin e sinjalit, kur buza në rritje është e pjerrët, rryma është e lartë, kështu që rryma e rrymës do të thithë shumicën e rrymës së furnizimit. Për induktancë (sidomos induktancën në kunjat e bazës së çipave) dhe rezistenca do të bëjë një kthesë në qark, rrymë e tillë është në të vërtetë një zhurmë për përçueshmëri normale, e cila do të ndikojë në punën e forestage, kjo është e ashtuquajtura "bashkim". , ajo është gjithashtu e ndryshme nga kapacitoreve tension të lartë qeramike dhe kapacitoreve qeramike.

  
Kondensatorët e ndarjes thjesht luajnë rolin e një baterie për të plotësuar ndryshimet e rrymës elektrike në qarkun e rrymës dhe për të shmangur ndërhyrjen reciproke të bashkimit, më pas ulin impedancën e ndërhyrjes së frekuencës së lartë midis furnizimit me energji dhe referencës. Do të jetë më e lehtë për t'u kuptuar kur kombinohen kondensatorët anashkalues ​​dhe kondenzatorin e ndarjes së ndarjes. Kondenzatori i anashkalimit në të vërtetë është edhe për kondenzatorin e shkyçjes, por gjithnjë i referohet anashkalimit të frekuencës së lartë, mund të përmirësojë zhurmën e shkyçjes me frekuencë të lartë dhe të sigurojë parandalimin e rrjedhjes së ulët të impedancës. Kondensator me frekuencë të lartë zakonisht është i vogël, mund të jetë 0.1μF, 0.01μF dhe kështu me radhë sipas frekuencës rezonante, ndërkohë që kondensatori bashkues zakonisht është më i lartë, mund të jetë 10μF ose më shumë, që përcaktohet nga shpërndarja e parametrave të qarkut dhe ndryshimet e drive aktuale. Bypass është për të filtruar ndërhyrjen e sinjalit të hyrjes, ndërkohë që ndarja e kondensatorit është për të filtruar ndërhyrjen e sinjalit të daljes dhe për të parandaluar ndërhyrjen nga rikthimi në furnizimin me energji elektrike. Kjo mund të jetë dallimi thelbësor midis tyre.