Кинески HV керамички кондензатор како алтернатива за јапонски/американски брендови.

Вести

Кинески HV керамички кондензатор како алтернатива за јапонски/американски брендови.

Керамичките кондензатори произведени во Кина достигнаа зрелост во однос на квалитетот и перформансите и можат да ги заменат познатите странски брендови.
 
Следнава содржина прикажува сценарио пред приближно 10 години кога крајните корисници не ги препознаваа високонапонските керамички кондензатори произведени во Кина. Сепак, во последниве години, имаше пораст на алтернативи од домашно производство.
 
Нашата компанија подготви керамички кондензатори погодни за големи компании. Пред ова, кондензаторите беа подложени на сеопфатно тестирање, а извештајот од тестот покажува дека високонапонските кондензатори на HVC имаат одлични перформанси на електрична и топлинска отпорност, мала загуба на диелектрик, широк опсег на номинален напон и капацитет, а епоксидната обвивка покажува добра отпорност на влага. и отпорност на пламен. Според извештајот, евидентно е дека квалитетот на керамичките кондензатори е висок.
 
По извршеното опсежно истражување на пазарот, ги добивме информациите за контакт на менаџерите за набавки од терминалните компании. Со сè што е подготвено, нашиот продажен претставник одлучи да се јави денес за да разговараме за висококвалитетните кондензатори од HVC.
 
Продажба на кондензатори: Здраво, јас сум од компанијата за кондензатори HVC. Се надевам дека овој повик нема да ве вознемири.
 
Менаџер за набавка, г. А: Како можам да ви помогнам?
 
Продажба на кондензатори: Ние сме специјализирани за високонапонски керамички кондензатори, а нашите производи поминаа низ ригорозни тестирања во различни аспекти. Доколку сте заинтересирани, можеме да организираме бесплатни примероци за вашата проценка.
 
Менаџер за набавка, г. А: Иако е точно дека користиме керамички кондензатори, во моментов не размислуваме за домашни добавувачи од Кина.
 
Продажба на кондензатори: Може ли да прашам кои причини ве наведоа да одлучите да не ги земате предвид домашните добавувачи?
 
Менаџер за набавка, г. А: Наидовме на некои проблеми со квалитетот со високонапонските керамички кондензатори што ги користевме во минатото.
 
Продажба на кондензатори: Тоа можеби беше случај пред неколку години, но оттогаш кинеските високонапонски керамички кондензатори направија значителни подобрувања. Со задоволство ќе ви обезбедиме бесплатни примероци за тестирање.
 
Иако менаџерот за набавки г-дин А првично изгледаше неволно, разбираме дека тоа може да се должи на недостаток на доверба или загриженост за нашите можности за телефонски маркетинг. Сепак, ве уверуваме дека сме посветени на континуирано подобрување и веруваме дека можеме да ги исполниме вашите барања. Ние искрено бараме можност да се докажеме. Веруваме дека ќе бидете задоволни од нашите производи.

 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 
Во последниве години, ситуацијата еволуираше како што е прикажано подолу во симулирана комуникација клиент-бизнис:
 
Менаџер за набавка, г-дин Б: Здраво, дали е ова компанија за HVC? Нашата компанија е заинтересирана да купи кондензатори за замена на оние од јапонската компанија Мурата и американската компанија V. Слушнав дека имате успешно искуство за замена.
 
Специфичниот производ што ми треба е кондензатор со xx напон и xx капацитивност. Ми треба xx број на кондензатори за мојот проект.
 
Продажба на кондензатори: Во ред, ние сме HVC кондензатори. Ви благодариме за вашиот интерес за нашите производи. Иако нашите производи се препознаени од познати европски и американски компании, сепак треба да започнеме со разбирање на основните барања на вашето коло за да ви ги обезбедиме најсоодветните кондензатори и да ви помогнеме со вашите различни тестови. Може ли да прашам кој е вашиот производ за апликација? Каков тип на кола користите? Дали е тоа коло за удвојувач на напон? Дали го имате бројот на моделот на странските производи што претходно ги користевте? Со какви предизвици се соочивте во процесот на нивна замена со домашни производи? Кои се вашите специфични барања?
 
Менаџер за набавка, г. Б: Нашата опрема е xxxx.
 
Доколку сакате да дознаете повеќе за HVC кондензаторите кои ги заменуваат познатите јапонски брендови, ве молиме кликнете на следното соопштение за печатот објавено во реномираниот американски бизнис магазин, BUSINESS INSIDER:
 
 
 
Prev:E Следно:D

категории

Вести

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Контакт: Одделот за продажба

Телефон: + 86 13689553728

Тел: + 86-755-61167757

Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Додадете: 9B2, зграда Тијанксианг, сајбер парк Тијанан, Футијан, Шенжен, ПР Ц